06.03.2019

Maailmanperintöportin avajaiset – portti Merenkurkun maailmanperintökohteeseen

Maailmanperintöportti

Nyt on aika avata Raippaluodon sillan kupeessa sijaitseva Maailmanperintöportti. Upouusi päänäyttely Weichsel ja aulan infopiste Littorina kertovat maailmanperinnön historian tarinaa: kuinka jääkausi, maan-kohoaminen, aallot ja jää ovat vaikuttaneet saaristomaisemaamme ja ihmisten elämään vuosituhansien ajan.

- Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi Maailmanperintöportin Merenkurkun saaristosta kerto-vaan näyttelyyn, iloitsevat maailmanperintökoordinaattori Susanna Lindeman ja toiminnanjohtaja Kenth Nedergård. Juhlimme avajaisia yhdessä ensin kutsuvieraiden kanssa perjantaina 8.3. klo 15–17, ja klo 17 eteenpäin juhlimme muun yleisön kanssa. Viikonlopun aikana uusi näyttely on avoinna kaikille kiinnostu-neille ilman pääsymaksua klo 11–17. Samasta talosta löytyvät myös taidegalleria Arte Mare ja kahvila-ravintola Berny’s.

- Maailmanperintöportti on virstanpylväs maailmanperinnön kehittämisessä, ja olemme päässeet tähän pisteeseen määrätietoisella yhteistyöllä kymmenien toimijoiden kanssa, korostaa Mustasaaren kunnan-johtaja Rurik Ahlberg. Maailmanperintöstatus on vahva globaali brändi, joka parantaa alueen kilpailukykyä ja tarjoaa paikallisille maailmanluokan elinympäristön, joka myös houkuttelee kävijöitä ympäri maailman.

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luonnonperintö Unescon maailmanperintölistalla ja yhteinen maailmanperintökohde Ruotsin Korkearannikon kanssa. Maailmanperintömme tukee erinomaisesti Unescon pyrkimystä edistää rauhaa ja kansojenvälistä yhteistyötä, koska se ylittää kunta-, kieli-, hallinto- ja jopa valtiorajat.

Maailmanperintökohde Korkearannikko / Merenkurkun saaristo on paras paikka maailmassa kokea ja ymmärtää viimeisen jääkauden jälkeistä maankohoamista. Siksi Unesco on valinnut alueen osaksi yli tu-hannen maailmanperintökohteen perhettä, jonka kohteista n. 200 on luonnonperintökohteita.

 

Lisätiedot

Kenth Nedergård

Merenkurkun maailmanperintö ry

050 346 6200

Susanna Lindeman

Metsähallitus luontopalvelut

040 556 2652

Rurik Ahlberg

Mustasaaren kunta

040 594 7970

 

http://www.merenkurkku.fi/koe-merenkurkku/kayntikohteet/maailmanperintoportti/?start=1

#världsarvsporten #maailmanperintöportti #worldheritagegateway #kvarken

#merenkurkku #kvarkenworldheritage #worldheritage #unesco

#highcoast #lowcoast #replotbridge #kvarkenarhipelago #visitvaasa

Logo

Siirry "Uutiset"-sivulle