Moikipää

Moikipään entiselle merivartioasemalle, joka on nykyään Metsähallituksen omistuksessa, on Bredskärin kalasatamasta matkaa 6 km ja ravintola Strandmöllestä 8 km. Moikipään kalasatamasta matkaa on n. 8,5 km. Luontoasemalle pääsee vain veneellä.

Vähän yli kaksi kilometriä pitkä Molpehällorna on aikaisemmin koostunut neljästä eri saaresta, jotka ovat yhdistyneet maankohoamisen seurauksesta. Saaren luonto on monipuolista. Saarella on luontopolku, jonka alku- ja loppupiste sijaitsee lähellä rakennuksia ja joka kiertää saaren länsirannan kallioille asti. Pohjoiseen kääntyvä polku johdattelee kävelijän Pohjanlahden ensimmäisen pookin muistomerkille, joka tiettävästi rakennettiin 1668. Kyseessä on vipupooki jonka korkeus oli noin 10–12 metriä, ja se oli miehitetty aina vuoteen 1681 asti.

Lintujen pesintäaikana, toukokuun ensimmäisestä päivästä heinäkuun viimeiseen päivään, tulee saarella liikkua vain polkuja pitkin jotta linnut häiriintyisivät mahdollisimman vähän. Koirat on aina pidettävä kytkettyinä.

Venekuljetus

Risteilyt