Mikkelinsaaret

Mikkelinsaarten luontoasema sijaitsee Kummelskärin saarella, ulkosaaristossa Vöyrin kunnassa, 20 km Köklotin kalasatamasta pohjoiseen. Luontoasema on saavutettavissa vesitse.

Merivartiosto toimi Kummelskäretillä vuosina 1950–1993. Entinen merivartiostorakennus, joka on kunnostettu luontoasemaksi, on nykyään Metsähallituksen omistuksessa. Matkailijat voivat vierailla luontoaseman näkötornissa ilmaiseksi. Aseman lisäksi kesällä voi vierailla myös Kummelskäretin 2 km pituisella luontopolulla, joka kiemurtelee pitkin vaihtelevaa saaristoluontoa. Polun varrella voi tutustua myös vanhaan saaristolaistilaan, joka on ollut saarella jo 1500-luvulta lähtien.

Mikkelinsaarten saaristo on laaja ja käsittää lähes 300 saarta, karikkoa ja luotoa. Suurimmat saaret ovat nimeltään Källskär ja Villskär. Kiviset ja syvät rannat ovat tyypillistä alueen luontoa. Fladojen ja kluuvijärvien kalakanta ja linnusto ovat monipuolisia. Täysin koskemattomia metsäalueita on vähän, mutta maankohoamisen seurauksena paljastuu jatkuvasti uutta maata, jonka seurauksena syntyy vähitellen täysin koskematonta uutta metsää.

Mikkelinsaarilla oli vakituista asutusta vuodesta 1830 aina 1980-luvun loppuun saakka. Villskäretin saarella oli enimmillään 35 asukasta, jotka majoittuivat pääasiassa saaren isoimmassa taloryhmässä nimeltä Gårdarna.

Kummelskärin luontoaseman ja kahvilan aukioloajat 2017

Venekuljetukset

Risteilyt

Majoitus