Terranova

Terranovassa saat kokea Merenkurkun saaristoluonnon keskellä kaupunkia. Voit nähdä ja kuulla alueen linnut, taputtaa hyljettä päälaelle ja kurkistaa virtuaaliseen akvaarioon, jossa kaikenkokoiset kalat uivat kanssasi. Hyönteiskammiossa näet kaikki alueen kauniit perhoset ja Kivien valtakunnassa voit silittää ikivanhoja kivilajeja.

Terranova on latinaa ja tarkoittaa ”uusi maa”. Näyttely kertoo jääkaudesta ja maankohoamisesta, jotka ovat muokanneet Merenkurkun saaristo – Korkea Rannikko -alueen luontoa. Siellä esitetään myös saariston nykyistä luontoa ja siellä eläviä kasveja ja eläimiä. Auditoriossa esitetään luontoelokuvia. Voit nähdä elokuvan, jossa kerrotaan jääkaudesta ja maankohoamisesta selkeällä tavalla. Jos haluat, voit sukeltaa maapallon ja saariston geologiseen kehitykseen Kivien valtakunnassa ja Jääluolassa.

Terranova on hyvä alkupiste maailmanperintöalueesta kiinnostuneille. Näyttelyopastus antaa syvempää tietoa tiedonhaluisille. Opastus voi myös olla hyvä aktiviteetti yrityksille ja yhdistyksille.

Terranova on osa Pohjanmaan museota, joka on Vaasan kaupungin historiallinen museo ja joka toimii myös Pohjanmaan maakuntamuseona. Näyttelyä ylläpitää Vaasan kaupunki, Pohjanmaan museon luonnontieteellinen osasto.

Yhteystiedot:

Pohjanmaan museo ja Terranova
Museokatu 3
65 100 VAASA

Vaihde ja varaukset
+358 (0)6 325 3800
museoinfo(at)vaasa.fi
www.pohjanmaanmuseo.fi