Svedjehamn

SvedjehamnSvedjehamnissa, Björköby, maailmanperinnön sydämessä, voit nähdä selvästi, kuinka maan kohoaminen on vaikuttanut sekä luontoon että kulttuuriin. Bodvattnet runt -luontopolun varrella voit oppia lisää maan kohoamisesta ja tietysti myös tähyillä Merenkurkun komeimpia De Geer -moreeneja yli 20 metriä korkeasta Saltkaret -näköalatornista. Täällä alueella on myös Bodback, jota käytettiin satamana vielä 1930-luvulla.

Vanhassa Salterietissä, jossa aina 1980-luvulle asti säilöttiin kalaa, sijaitsee nykyään kesäkahvila ja venemuseo. Svedjehamn toimii myös joka toinen vuosi aloituspisteenä jokavuotiselle Postisoudulle. Postisoudun aikana osallistujat soutavat ja purjehtivat maalaisveneillä Svedjehamnin, Björköbyn ja Ruotsin Holmön väliä kunnioittaakseen saariston asukkaita jotka vuosisatoja kuljettivat postia matkustaen Suomen ja Ruotsin väliä.

Kesällä Svedjehamnista pääsee myös maailmanperintöristeilylle Valassaarille. Kaikki yrittäjät, jotka tarjoavat venekuljetusta Merenkurkun saaristossa ovat kerätty tähän.

Leveysaste:63.360304
Pituusaste: 21.301319